Izjava o zasebnosti - elektronski novičnik


Želimo vas seznaniti, kako bomo upravljali z vašim elektronskim naslovom:

Identiteta in kontaktni podatki upravljavca Informacijski pooblaščenec

Dunajska 22

1000 Ljubljana

Telefon: 01 230 97 30

Faks: 01 230 97 78

E-pošta: gp.ip(at)ip-rs.si

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov dpo@ip-rs.si
Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo Kaj: Pri upravljanju elektronskega novičnika Upravljavec.si Informacijski pooblaščenec obdeluje vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec, datum in čas prijave, datum in čas zadnjega dejanja ter podatek o odprtju posamezne izdaje novičnika in klike na povezave znotraj posamezne izdaje novičnika. 

Zakaj: Informacijski pooblaščenec te podatke obdeluje za namene posredovanja novosti s področja varstva osebnih podatkov naročnikom na e-novice.

Pravna podlaga za obdelavo Osebne podatke (naslov elektronske pošte) obdelujemo na podlagi posameznikove veljavne privolitve (člen 6(a) Uredbe). Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate, da Informacijski pooblaščenec vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene izobraževanja s področja varstva osebnih podatkov ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko od prejemanja elektronskih novic kadarkoli odjavite. To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo Odjava. Če ne boste potrdili vnesenega elektronskega naslova, Informacijski pooblaščenec ne bo pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte.
Obdobje hrambe osebnih podatkov Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite.
Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli in brez kakršnihkoli stroškov, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo Odjava. 
Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov Osebni podatki se posredujejo pogodbenemu obdelovalcu, ki za Informacijskega pooblaščenca vzdržuje in gostuje spletno stran www.upravljavec.si.
Prenos osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo Osebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.
Informacije o obstoju pravic posameznika Posameznik lahko zahteva dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, ugovarja obdelavi in zahteva prenos podatkov. Za uveljavljanje pravic se obrnite na kontakt dpo(at)ip-rs.si
Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli in brez kakršnihkoli stroškov, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo Odjava.
Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu Na spletni strani Informacijskega pooblaščenca lahko posameznik prek obrazca poda prijavo zaradi kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.
Ali je zagotovitev osebnih podatkov statutarna ali pogodbena obveznost ali pa obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe, ter ali mora posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če se taki podatki ne zagotovijo. Posameznik se lahko prostovoljno odloči, ali se bo prijavil na e-novice.
Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz člena 22(1) in (4), ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki /